علائم ظاهری

خصوصیات ماهی تازه و سالم

خصوصیات ماهی فاسد

جلا

ظاهری درخشنده و شفاف

فاقد درخشندگی کدر و تیره

آبششها

رنگ روشن قرمز ، مرطوب ، بدون بوی زننده

با شروع فساد رفته رفته رنگ خود را از دست می دهد و نسبت به درصد فساد از قرمز روشن به رنگ قهوه ای تبدیل می شود و بدون رطوبت می باشد

چشم ها

شفاف ، روشن درخشان و برجسته

چشمها کاملا گود و غیر شفاف است

فلس ها

درخشان،براق صاف ومحکم و بدن چسبیده

بدون درخشندگی ، شفاف نیست ، براحتی کنده می شود

بو

طبیعی و عاری از بوی گندیدگی

بوی گندیده و غیر طبیعی

دهان

بسته است

باز است

دیواره شکمی و مخرج

شکم نسبتا برآمده و مخرج بی رنگ و فرورفته است .

عضلات مخرج بدون حالت ارتجاعی و شل شده و نیز رنگش به قرمزی می گردد.شکم حالت فرورفته پیدا کرده و با کمترین فشار پاره شده و بوی گندیدگی خارج می شود .

گوشت (عضلات )

حالت ارتجاعی داشته وسفت است و براحتی از استخوانی جدا نمی شود اثرفشارانگشت برروی آن نمی ماند

شل بوده و حالت ارتجاعی خود را از دست داده و براحتی از استخوان جدا می شود و اثر فشار انگشت بر روی آن باقی می ماند .

خون

خون محوطه شکمی روشن و بدون بو

قهوه ای رنگ و بوی تعفن

غوطه وری

در آب فرو می رود

بسته به شدت فساد بعلت تولید گاز ، ماهی در سطح آب شناور است

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

نوشته شده در تاریخ شنبه 7 مرداد 1391    | توسط: Reza Naserian    | طبقه بندی: آشپزخانه شیلاتی،     | نظرات()

اشتراک این مطلب در :